Industri borong berada di sini untuk kekal.
Selamat datang ke platform borong baru masa depan

Evolusi Borong

1970
1980

Era Modal Besar, Inventori Besar

dan Gudang Besar

Semasa tahun 1970-an dan 1980-an, pemborongan tradisional adalah melibatkan usaha, modal dan buruh yang intensif. Walaubagaimanapun, cabaran terbesar untuk mendapatkan gudang besar - antara 5,000 hingga 10,000 kaki persegi - bagi mengekalkan saiz inventori yang akan menjadikan perniagaan itu berdaya maju.

Terdapat pertimbangan lain seperti kuantiti minimum pada pesanan serta kebimbangan logistik apabila menghantar barangan kepada peruncit atau ejen. Pendek kata, halangan masuk adalah tinggi.

1990

Pengetahuan Era ekonomi

Pada tahun 1990-an Pengetahuan era Ekonomi diwujudkan, yang membolehkan rantaian bekalan, sistem logistik dan pengangkutan dapat ditingkatkan dan oleh itu menurunkan kos. Keperluan untuk gudang besar dihapuskan dan ruang penyimpanan yang lebih kecil - selalunya sekitar 3,000 kaki persegi - menjadi norma baru.

2000

Zaman Digital

Kini, kita hidup dalam zaman internet mudah alih, e-dagang dan telefon pintar, yang telah mengubah landskap bagaimana perniagaan memenuhi permintaan pengguna. Usahawan muda kini memenuhi lonjakan dalam permintaan untuk membeli-belah dalam talian, dengan beberapa melancarkan sistem membeli-belah borong mereka sendiri.

Zaman Digital telah membawa banyak peluang baru untuk perniagaan borong tradisional, tetapi ramai yang teragak-agak untuk menerima kaedah baru. Walaupun terdapat halangan, menjaga teknologi dan ketabahan dapat mengakibatkan peningkatan kecekapan dan membuang kaedah lama untuk memenuhi rantai pasokan.

2017

Era Dalam Talian ke Luar Talian (O2O)

Usahawan Cina, Jack Ma, telah membina istilah "runcit baru" untuk menggambarkan bagaimana Alibaba dan Alipay telah bebas dari model e-dagang tradisional, yang menyebabkan perubahan dalam perniagaan borong dan runcit dalam talian. "Runcit baru", atau O2O (Online untuk Offline), menggabungkan perdagangan tradisional dengan perkhidmatan dalam talian, menjadikan Internet platform dagangan baru.

Model O2O membolehkan pengguna pelbagai pilihan dalam produk dan perkhidmatan, serta pemasaran sasaran di demografi atau kawasan tertentu. Tanpa kehadiran dalam talian, banyak usahawan tidak dapat memaksimumkan capaian mereka dan mempamerkan produk atau tawaran istimewa mereka.

O2O Limited akan berkembang pesat dengan membawa model O2O yang telah terbukti melalui perdana Chow Kit Baru kami, yang terletak di Chow Kit Main Road, yang merupakan sejarah panjang sebagai destinasi borong di tengah-tengah Kuala Lumpur.

Chow Kit Baru bukan sahaja menyediakan ruang perniagaan di bahagian strategik daerah perniagaan yang paling penting di Malaysia, tetapi juga menempatkan semua alat dan perkhidmatan yang diperlukan untuk pemborong untuk berjaya.